Alkoholfri vitvinsglögg

Mer info

  • Ingredienser:
     
    4 dl osötad äppeljuice (färdigblandad)
    1 stort ekologiskt äpple
    1 cm torkad ingefära + 3 små kanelstänger + ca 15 torkade nejlikor (eller en påse glöggkryddor)
    1/2 vaniljstång
    6 dl vitt vin
    citron och xylitol och/eller flytande stevia efter smak
  • Instruktioner:

     

    Börja med att mäta upp äppeljuicen i en kastrull, klyfta äpplet och lägg i det. Tillsätt kryddorna och snittad vaniljstång. Låt detta koka upp och koka under 10 minuter. Tillsätt vinet och värm det tills det precis börjar koka. Tag av från plattan, sätt lock på kastrullen och låt glöggen stå och dra över natten i kylskåpet. När glöggen skall drickas, värm upp glöggen och smaka av med citronsaft och xylitol eller stevia. Sila glöggen och drick varm eller kall.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
Mer i denna kategori: Amerikansk pumpapaj »
  • Start

Våga leva sockerfritt