Brownies med valnötter

Ett recept på brownies som passar både gottegrisar, diabetiker, glutenintoleranta, och LCHF:are! Receptet ger ca 24 st bitar så du kan både äta, bjuda och frysa in till ett senare tillfälle. Det går så klart också bra att göra halv sats :)

Mer info

  • Ingredienser:

     

    1 dl xylitol
    200 g cream cheese / färskost
    1/2 tsk vaniljextrakt eller arom
    1,5 dl kakao
    300 g mjukt smör
    2 dl vispgrädde
    10 ägg
    3 dl kokosnötsmjöl
    2 tsk bakpulver
    1-2 dl hackade valnötter (kan uteslutas)

  • Instruktioner:


    1. Vispa ihop cream cheese, vanilj, kakao, xylitol och stevia. Tillsätt det mjuka smöret lite i taget.
    2. Vispa i grädden och därefter ett ägg i taget. Vispa noga så att allt blandar sig.
    3. Blanda kokosnötsmjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
    4. Hacka valnötterna grovt och blanda ner dem i smeten.
    5. Bred ut smeten i en smörad 30x40 ugnsform (eller två mindre).
    6. Grädda i 175° ca 20-25 minuter. (ca 10-15 min om du använder två mindre formar)
    Vakta kakan noga – det är viktigt att den dallrar ca 3 cm från kanten och in mot mitten!
    7. Ta ut kakan och låt svalna. Slå sedan in kakan i plastfolie eller i en plastpåse och låt vila över natten i kylskåp. Det är viktigt att inte hoppa över detta moment! Skär upp kakan när den är kall och servera.

    Med inspiration från kokboken "Baka med LCHF" av Mariann Andersson.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt