Chocolate Chip Cookies med mandelmjöl

Mer info

  • Ingredienser:

     

    3,5 dl mandelmjöl (170 g)
    50 g smör
    0,5 dl xylitol
    1 ägg
    1 krm salt
    0,5 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver
    1 krm bikarbonat
    0,5-1 dl sockerfria chocolate chips

  • Instruktioner:

     

    1. Värm ugnen till 190 grader.

    2. Blanda ihop det mjuka smöret med xylitolen så det blir till en massa. Blanda i ägget.

    3. Blanda mandelmjöl, salt och bikarbonat i en bunke.

    4. Häll i de torra ingredienserna samt vaniljen i äggsmeten och blanda väl.

    5. Rör i chokladen och eventuellt lite hackade nötter. Använd en träslev, ej visp.

    6. Rulla degen i små bollar och tryck ner dom något på bakplåtspappret.

    7. Grädda i ugnen ca 15-20 min beroende på storlek. När de fått fin färg på kanterna är de klara.

    8. Låt kakorna svalna på plåten.

    9. Lägg i en burk med lock och förvara i rumstemperatur.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt