Chokladglass stevia

Mer info

  • Ingredienser:

     

    3 dl grädde
    2 dl mjölk
    0,75 dl xylitol (björksocker)
    4 äggulor
    1 msk kakao

    OBS: Byt ut mjölk & grädde till 5 dl kokosmjölk för mjölkfri chokladglass.

  • Instruktioner:


    Lägg äggulorna i en bunke och vispa med en elvisp ca 2 minuter tills det blir fluffigt. Vispa äggulorna med mjölk, kakao, och sötning i en kastrull på låg/medel värme i 10 min. Rör om ofta och utan att låta det koka upp tills det tjocknar. Sätt kastrullen i ett kallt vattenbad för att kyla det snabbare. Rör om medan det kallnar så det inte klumpar sig. Sätt den sedan i kylen så glasssmeten blir riktigt kall. Vispa grädden så den blir lätt och fluffig (vispa inte för hårt och mycket!). Vänd ner grädden försiktigt i den kalla glasssmeten. (Du kan hälla i grädden ovispad också.) Lägg allt i din glassmaskin och följ instruktionerna för den glassmaskin du har. Häll ut glassen i en skål och lägg in i frysen ett par timmar innan servering för att få en perfekt konsistens på glassen. Njut! :)

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt