Cream Cheese Sorbet

Mer info

  • Ingredienser:

     

    500 g rumstempererad färskost/cream cheese
    2,5 dl xylitol
    2,5 dl vatten
    1 dl citron juice och och rivet citronskal i önskad mängd
    1 krm vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljextrakt)

  • Instruktioner:

     

    1. Häll xylitol och vatten i en kastrull. Rör om och värm tills xylitolen har smält.
    2. Blanda färskosten med en träslev tills det inte finns några klumpar kvar.
    3. Häll vatten- & xylitolblandningen långsamt över färskosten samtidigt som det rörs om så det inte formas några klumpar.
    4. Häll i citronjuicen, skalet och vanilj extraktet/essansen.
    5. Häll smeten i din glassmaskin och följ instruktionerna för den glassmaskin du har.
    6. Lägg i en skål eller bytta och servera antingen direkt eller förvara i frysen ett par timmar innan servering. Om glassen varit i frysen över natten är det bra att ta ut den ca 15 min innan servering så den mjuknar upp något.

    Om du inte har en glassmaskin går det bra att lägga burken i frysen och röra om för hand en gång per timme eller varannan timme tills konsistensen är bra.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
Mer i denna kategori: « Chokladpuffar Death by Chocolate »

Våga leva sockerfritt