Dulce de leche / Kolasås

Mer info

  • Ingredienser:

    3 dl mjölk
    1 dl xylitol (björksocker)
    2 msk maizena
    0,5-1 tsk essens (karamell, gräddkola, chokladtoffe, etc)
    Gul och röd karamellfärg (valfritt)

  • Instruktioner:

    Eftersom xylitol liksom andra sötningsmedel inte karamelliseras som socker så måste man hjälpa kolasåsen på traven lite med essens och karamellfärg. Essanser går att köpa på Stockholms essencefabrik, Strössel & Annat, Borgeby Kryddgård och många andra ställen. Karamellfärger går att köpa i vanliga mataffärer. Personligen skulle jag använda essens och skippa karamellfärgerna, men det är helt upp till dig hur du väljer.

    Gör så här:
    1. Rör ihop xylitol och maizena i en kastrull.
    2. Vispa ner mjölken och värm sedan upp allt på medelhög värme. Vispa runt då och då tills krämen börjar tjockna.
    3. När du har fått en bra konsistens tar du kastrullen från plattan och rör ner essens och eventuellt karamellfärger.
    4. Häll över i en skål och låt svalna i kylskåpet. Tänk på att kolasåsen blir fastare när den svalnat.

    Detta recept är skapat av Mattias Kristiansson - www.BakeMyDay.se

     

     

     

     

     

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt