Mjuk pumpakaka

Pumpabröd är väldigt populärt i USA, speciellt under hösten. Men även om det där heter pumpabröd är det mer som en efterrätt; en saftig mjuk kaka som passar toppen i höstmörkret och som dessutom är busenkel att göra! :)

Mer info

  • Ingredienser:

    425 g pumpapurée (1 burk eller hemmagjord)
    4,75 dl mandelmjöl
    1 dl kokosmjöl
    1 dl xylitol (björksocker)
    2 tsk kanel
    0,5 tsk muskotnöt
    1 krm ingefära
    1 krm kryddnejlika (malen)
    1,5 tsk bakpulver
    0,5 tsk salt
    2 ägg

  • Instruktioner:

     

    Sätt ugnen på 175 grader. Olja eller smöra en brödform. Blanda ihop alla ingredienser med en elvisp och häll smeten i brödformen. Grädda i ca 45 min, testa med en tandpetare att kakan är klar. Ta ut från ugnen och låt svalna ca 20 min innan du tar ut limpan från formen.

    Enjoy! :)

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt