Pumpamuffins

Saftiga och härliga pumpamuffins som dessutom är helt mejerifria.

Mer info

  • Ingredienser:

    1 dl + 1 msk kokosmjöl
    1 msk kanel
    0,5 tsk muskotnöt
    1 krm kryddnejlika
    1 tsk bakpulver
    0,5 tsk salt
    1 tsk fiberhusk
    1 dl + 1 msk pumpapurée
    4 ägg
    3 msk kokosolja eller smör
    0,5 dl xylitol (björksocker)
    1 krm vaniljpulver
    1 dl hackade valnötter
    valnötshalvor som dekoration

  • Instruktioner:

     

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Blanda ihop kokosmjölet med kryddor, salt, bakpulver och fiberhusk. Vispa ägg och xylitol pösigt och blanda sedan ner pumpapuréen och den smälta kokosoljan eller smöret. Häll i mjölblandningen och blanda noggrannt. Vänd sist ner de hackade valnötterna.

    Fyll muffinsformarna 2/3. Toppa med en valnötshalva och grädda i ugnen ca 15-20 min. Testa med tandpetare om de är klara. Låt svalna något innan servering.

    Enjoy! :)

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt