Rabarberglass utan glassmaskin

Mer info

  • Ingredienser:

    200 g rabarber
    1 dl xylitol (björksocker)
    valfri smaksättning:
    kanelstång, kardemumma, vaniljpulver/vaniljstång

  • Instruktioner:

    1. Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med xylitol och valfri smaksättning i ca 15 minuter. Rör om under tiden. Frys in den smälta rabarben i iskuber.

    2. Lägg den frysta rabarbern i en mixer eller matberedare (kraftig nog att krossa is).

    3. Häll i så lite vatten som möljigt så att knivarna precis täcks och fyll på med önskad mängd rabarberis. Mixa väl.

    OBS! Du behöver en tillräckligt bra mixer för att kunna göra detta recept. Annars kommer den inte kunna krossa rabarberisen.
Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt