Saffransmuffins med kokos (mjölk- & glutenfria)

Mer info

  • Ingredienser:

    5 ägg
    1 dl xylitol (björksocker)
    125 g kokosolja
    125 g kokosgrädde (den översta
    delen av en burk kokosmjölk)
    0,5 g saffran
    1 msk fiberhusk
    2 dl mandelmjöl
    1,5 dl kokosmjöl
    1/2 tsk vaniljpulver
    2,5 tsk bakpulver
    russin till garnering

  • Instruktioner:

     

    1. Vispa ägg och xylitol fluffigt.
    2. Smält kokosoljan eller smöret tillsammans med saffranet så att saffranet hinner ge färg ordentligt.
    3. Vispa i kokosgrädden i äggblandningen och häll i matfettet under omrörning.
    4. Blanda alla torra ingredienser väl och sikta i äggblandningen.
    5. Klicka i smet nästan ända upp till kanten i muffinsformar.
    6. Grädda i ugnen med 160-175 grader i mitten eller nedre delen av ugnen, ca 10 min.

    Det går att använda vanligt smör i stället för kokosolja/ghee+rapsolja, om du inte vill eller behöver göra dom mjölkfria.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt