Svartvinbärssylt

En ljuvlig sylt som är underbar till frukost eller på pannkakor!

Mer info

  • Ingredienser:

    2 liter svarta vinbär
    1 liter vatten
    xylitol (björksocker) efter önskad söthet, ca 4-5 dl

  • Instruktioner:

     

    1. Rensa och skölj bären. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet och låt koka i 15 min.
    2. Ta grytan från värmen, rör ner önskad mängd xylitol och rör tills den har smält.

    Häll upp sylten i väl rengjord burk och frys in det som inte kommer gå åt inom närmsta tiden eftersom xylitol inte har samma konserverande egenskap som vanligt socker.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
Mer i denna kategori: « Kokosägg Tacokrydda »

Våga leva sockerfritt