Rabarbermarmelad

Mer info

  • Ingredienser:

    400 g rabarber, i bitar
    1/2 tsk vaniljpulver
    2 dl xylitol (björksocker)
    30 g smör

  • Instruktioner:
     
    1. Smält rabarbern på svag värme i en gryta i 15 minuter, tillsammans med xylitol och vaniljpulver (eller annan önskad smaksättning, exempelvis kanel, kardemumma eller ingefära). Rör om under tiden.
    2. Rör ner smöret så det smälter. Häll upp marmeladen i en burk. Sätt på lock och låt svalna.
    Tips:  Skär gärna hälften av rabarbern i små bitar och hälften i lite större bitar, ca 1 cm så får marmeladen en del rabarberbitar i sig.
Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt