Tillbaka

Naturligt glutenfritt

Glutenfria produkter bör alltid vara helt fria från spannmål men i Sverige är det vanligt att "glutenfria" produkter görs av vetestärkelse. Det är betydligt bättre att äta naturligt glutenfritt då det finns andra komponenter i vete som många reagerar på, så det är bäst att hålla sig borta från vete helt och hållet. Hälsosammare blir det också!

Se produkter vi rekommenderar

Pasta

Saknar du att äta pasta till middag ibland? Nu finns det pastaalternativ gjorda på bönor, linser, ärtor och bovete. Riktigt goda är dom också!! Många vanliga matbutiker har börjat sälja bönpasta men här finns ett stort sortiment till bra pris! Självklart är all pasta vi rekommenderar naturligt glutenfria och gjord från ekologiska råvaror. Tänk på att gärna undvika pasta gjord på sojabönor då soja innehåller fytoöstrogener som kan störa det naturliga hormonsystemet i kroppen.

Bröd

När det gäller glutenfritt bröd är det alltid godast och bäst att göra själv. Vi har lärt om oss så äter sällan ens glutenfritt bröd, men ibland är det gott med hembakta scones eller bröd och då använder vi oss av kokosmjöl, mandelmjöl, ibland bovetemjöl.

Våra kommentarer

Bovete, quinoa, hirs, sötpotatis och vildris är våra favoriter om vi vill lägga till extra kolhydrater på tallriken. Men för det mesta fyller vi tallriken med grönsaker, protein och bra fett och helt enkelt skippar extra kolhydrater. Grönsaker innehåller tillräckligt med kolhydrater för oss. Blomkålsris är också en klar favorit hemma hos oss!

/Emelie & Benjamin Kamp
Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com | @emeliekamp | @emeliekamp

Våga leva sockerfritt