Amerikansk pumpapaj

Detta är en amerikansk klassiker under hösten, speciellt till Thanksgiving! Pumpapurée går att köpa på burk i vissa välsorterade mataffärer, och annars är det lätt att göra själv. Dela pumpan i mitten och gröp ur kärnorna. Sätt pumpan på en plåt och grädda i ugnen. Gröp sedan ur pumpaköttet och mixa till purée i en matberedare eller mixer.

Mer info

 • Ingredienser:

   

  Pajskal
  4 dl mandelmjöl
  1 msk xylitol
  2 msk smör
  1 ägg

  Fyllning
  425 g pumpapurée (1 burk eller hemmagjord)
  1 dl xylitol (björksocker)
  1 tsk kanel
  0,5 tsk salt
  0,5 tsk muskotnöt
  0,5 tsk ingefära
  1 krm nejlikor
  2 stora ägg
  1 burk kokosmjölk

 • Instruktioner:

   

  Börja med att göra pajskalet. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda pajskalet i ugnen på 175 grader i ca 10 min.

  Gör fyllningen medan pajskalet förgräddas i ugnen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa äggen med pumpapuréen i en annan skål och häll sedan ner de torra ingredienserna. Häll till sist ner den osötade kondenserade mjölken och rör om väl.

  Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugnen ca 40 min. Testa med en tandpetare för att se när pajen är klar. Låt pajen stå och svalna och servera sedan på direkten eller förvara pajen i kylen innan servering. Servera med vispad grädde.

  Enjoy! :)

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt