Krämig kokosglass

Mer info

  • Ingredienser:

    5 dl krämig kokosmjölk (eller 4 dl kokosmjölk & 1 dl kokosgrädde)
    0,75 dl xylitol (björksocker)
    1 krm bourbon vaniljpulver
    3 äggulor

  • Instruktioner:

     

    1. Häll kokosmjölk, sötning, äggulor samt vaniljpulver i en kastrull. Vispa med handvisp under uppvärmning i ca 5 min på medelvärme. Smeten ska tjockna något men får inte koka upp!

    2. Ta av kastrullen från värmen och sätt i kallt vattenbad för att svalna. Rör om lite i början så smeten inte klumpar sig under nedkylning.

    3. Häll smeten i din glassmaskin och följ instruktionerna för den glassmaskin du har.

    4. Lägg glassen i en skål eller bytta och servera antingen direkt eller förvara i frysen ett par timmar innan servering. Om glassen varit i frysen över natten är det bra att ta ut den ca 10 min innan servering så den mjuknar upp något.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
Mer i denna kategori: « Kokostoppar Latte »

Våga leva sockerfritt