Kanelbullemuffins

Mer info

  • Ingredienser:
    Muffins
    5 ägg
    1 1/2 dl kokosmjöl
    100g smält smör (kan helt eller delvis bytas ut mot kokosolja utan smak)
    2 dl grädde
    2 msk psylliumfröskal
    2 tsk bakpulver
    1 tsk kardemummakärnor, mortlad
     
    Fyllning
    50g smör
    1 dl mandelmjöl
    1 msk kanel
    1/4 dl xylitol (björksocker)
  • Instruktioner:
    Sätt ugnen på 175 grader.
    Fyllning:
    Smält smöret i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser. 
    Muffins:
    Vispa ägg och xylitol pösigt. Blanda i smör och grädde. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsmeten så det precis blandar sig. 
    Fördela ca 2/3 av smeten i muffinsformar, lägg på fyllningen och klicka ut resten av smeten. Grädda i ugnen 10-12 min.
Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
Mer i denna kategori: « Kanelbullelatte Kladdkaka »

Våga leva sockerfritt