Tillbaka

Vitamix vs Omniblend

Vi har en Vitamix hemma sedan år 2012 och hade en Omniblend i vår butik/café i Sollentuna så vi har använt båda två en hel del. Här kommer våra tankar kring dessa blenders...

Vitamix
Vitamix är en dröm att använda. Den puréear i princip allting utan problem och den kan användas till både smoothies, glass, soppor, såser, röror, nötsmör, nötmjölk, hacka råvaror, osv. Du kan även göra ditt eget mandelmjöl eller bryggkaffe från kaffebönor. Vitamix är definitivt i en klass för sig på många sätt och det är fantastiskt att man får 7 års garanti på en Vitamix! Näringsämnena blir mer lättupptagliga av kroppen då Vitamix bryter ner cellväggarna. Vi har exempelvis gjort drycker på nyplockade brännässlor och vatten och dricker den utan att bränna oss alls. Det skulle jag nog inte våga göra med någon annan blender.

Omniblend JTC
Omniblend är en riktigt bra blender som på många sätt är väldigt lik Vitamix, men till 1/3 av priset! Man kan i princip göra alla saker med en Omniblend som man kan med en Vitamix, men man märker en liten skillnad i konsistensen av slutprodukten. Jämför man inte en färdig smoothie från en Omniblend med Vitamix så hade man tyckt att den var fullkomligt len i konsistensen, men jämför man med en likadan smoothie från en Vitamix så märker man att den är ännu lenare i konsistensen. Omniblend är kända över världen för att ha riktigt hög kvalitet till ett överkomligt pris och det är många som väljer att köpa en Omniblend just för att den är så fantastiskt bra för en tredjedel av priset av en Vitamix. Omniblend ger 2 års garanti.

Sammanfattning
Har man aldrig använt en Vitamix klarar man sig gott och väl med en Omniblend, framförallt om du mest vill använda den för att göra enklare smoothies, nötsmör, såser, nötmjölk, osv. Men vill du ha den bästa blendern så är det Vitamixen alla gånger. Det är inte en extremt stor skillnad men det är fortfarande en skillnad. Jag är väldigt glad att vi har en Vitamix hemma men jag skulle självklart klarat mig utan problem med en Omniblend istället...förutom att jag kanske hade skippat nässeldrycken. :) Du ångrar dig inte om du köper en Vitamix och den kommer troligtvis kunna följa dig resten av livet för de håller så länge. Min svärmor har haft sin Vitamix i över 15 år och den fungerar fortfarande felfritt! Men vill du inte spendera över 6 000 kr på en blender så rekommenderar jag varmt att du satsar på en Omniblend istället. Mina föräldrar och min syster med familj har varsin Vitamix hemma men min lillebror som är student har en Omniblend vilket fungerar perfekt för honom!

Vitamix TNC 5200

Vitamix TNC 5200

Bästa som finns. Det är vitamix som vi och båda våra familjer har och använder dagligen. Det är en högre kostnad, men det är det värt om du använder den dagligen. 7 års garanti!

Köp nu

Omniblend JTC TM-767

Omniblend JTC TM-767

Som du kan se är detta en kopia av Vitamix. Den är kraftfull och fungerar som Vitamix fast blir inte lika bra konsistens. 2 års garanti.

Köp nu

Omniblend JTC TM-800

Omniblend JTC TM-800

Det här är den Omniblend som vi använde i vår butik. Fördel med den är att du kan trycka på valfri knapp - 30, 60, 90 sekunder - och komma tillbaka när smoothien är klar. 2 års garanti.

Köp nu

Våra kommentarer

Cafe 3Frukost är en perfekt tid att ge din kropp en smoothie med mycket näring. Och det går fort att göra!

En smoothie gjord på kokosmjölk, yoghurt, avokado (eller liknande alternativ), en näve färska eller frysta bär/frukt, gröna blad eller grönsaker, samt superfood-pulver eller koncentrat. Välj bär över frukter, och inte för mycket för att få jämnare blodsockernivå. En blender av bra kvalitet behövs, gärna en Vitamix eller en Omniblend.

Proteinpulver

När man ser till kvaliteten på proteinet, hur mycket kroppen kan ta upp och vad som smakar bäst så är ärtproteinet den klara vinnaren enligt oss. Vassleprotein, det vanligaste proteinet, är från mjölk, men skapar färre problem än kasein, det andra proteinet i mjölk, så även vassleprotein av hög kvalitet fungerar om du tål mjölkprodukter.

Superfoods

Spirulina, vetegräs och korngräs är alla fyllda med näring. Korngräsjuicepulver är vår personliga favorit men är svårare att hitta.

Bra fetter

Kokosolja, mct-olja, avocado. En bra fettkälla i din smoothie gör inte bara att du håller dig mätt längre, men kan även användas av din kropp som energi eller som en byggsten till hormoner eller andra metabola komponenter.

Sötning

När du gör en smoothie med lågt sockerinnehåll genom mindre bär & frukter och mer grönsaker och superfoods så kommer den inte vara lika söt av sig självt som om du gör en smoothie med en hel banan som bas. Vill ha lite extra sötma i smoothien så rekommenderar vi rent steviaextrakt eller xylitol (björksocker).

Tips på innehåll:

Mörka bladgrönsaker: Grönkål, spenat, maskrosblad, ruccola, romansallad, koriander, persilja.
Bär/frukt: Blåbär, björnbär, hallon, jordgubbar, granatäpple, citron, lime, grapefrukt, äpple, kiwi, apelsin, mango, banan.

/Emelie & Benjamin Kamp
Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com | @emeliekamp | @emeliekamp
  • Start
  • Vitamix vs Omniblend

Våga leva sockerfritt