Chokladbollar

Mer info

  • Ingredienser:

     

    3 dl havregryn
    100 g smör
    3 msk kakao
    1/2 dl xylitol (björksocker)
    1 msk kallt starkt kaffe (eller vatten för mer barnvänliga bollar)
    ev. ett par droppar vaniljextrakt
    kokosflingor att rulla bollarna i

  • Instruktioner:


    Skär smöret i små bitar och låt tina till rumsteperatur innan användning. Rör ihop havregryn, kakao, sötning, och kaffe tillsammans med det rumstempererade smöret. Använd händerna och knåda så smöret fördelas fint i blandningen, eller använd matberedare. Forma degen till bollar och rulla bollarna i kokosflingor. Det går även att rulla bollarna i kakao, eller varför inte lakritspulver?

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt