Kanelbullar

Mer info

 • Ingredienser:

  Bullar:
  4 ägg
  0,5 dl xylitol/björksocker (0,75 dl om du vill ha extra söta bullar)
  1 dl mjölk (eller grädde)
  0,5 dl kokosmjöl
  1,5 dl mandelmjöl
  3 msk psylliumfröskal
  2 tsk bakpulver
  2-3 tsk kardemumma

  Fyllning:
  100 g supermjukt smör
  1,5 msk kanel
  2 msk xylitol (björksocker)

  Garnering:
  1 uppvispat ägg
  hyvlad mandel (eller hackad/flisad)

 • Instruktioner:

   

  Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och xylitol länge, gärna ca 5 min. Blanda ihop alla torra ingredienserna i en skål och blanda sedan ner dom i äggblandningen. Blanda sist ner mjölken/grädden och låt degen stå och tjockna ca 5-10 min. Rör ihop fyllningen medans degen står och tjocknar.   

  Kavla lätt ut degen mellan två oljade bakplåtspapper. Ta bort det översta bakplåtspappret när du fått en fin rektangel; kavla bara inte degen för tunnt för då blir det för svårt att rulla ihop! Klicka ut fyllningen och smeta ut så mycket det går. (Du kan även värma fyllningen lätt så den blir något rinnig och är lättare att sprida ut, men bara inte för mycket!)Rulla ihop degen med hjälp av bakplåtspappret som ligger under degen. Degen kommer troligtvis fortfarande vara väldigt mjuk och rullen ser säkert ihopsjunken ut, men slutresultatet blir supergott ändå! ;)   

  Skär degrullen i ca 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar med hjälp av en degspatel. Pensla bullarna med uppvispat ägg och dekorera med hyvlad, flisad eller hackad mandel.   

  Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.   

  OBS! Om du vill göra det enklare för dig kan du göra dessa bullar som muffins och då bara klicka i degen med lite fyllning i varje muffinsform, så slipper du rulla den mjuka degen. ;)

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
Mer i denna kategori: « Kanelbullar Kanelbullelatte »

Våga leva sockerfritt