Kokos- & limepannacotta

Pannacotta är så mycket enklare än det låter och denna har en härlig smak av både kokos & lime! Det är en enkel efterrätt som passar perfekt till både enkla och finare middagar.

Mer info

  • Ingredienser:

    ½ tsk gelatinpulver (eller 1 gelatinblad)
    1 dl "kokosgrädde" (översta lagret från en burk kokosmjölk)
    1 dl grädde
    1 msk xylitol (björksocker)
    ½-1 krm vaniljextrakt
    1-2 tsk pressad Lime

  • Instruktioner:

     

    1. Låt gelatinpulvret svälla i ½ msk kallt vatten.
    2. Koka upp kokosgrädde och grädde med xylitolen.
    3. Stäng av spisen. Rör ner vaniljextrakt, lime och det uppsvällda gelatinet.
    4. Häll upp i dessertskålar eller små glas/espressokoppar.
    5. Låt stelna i kylen ett par timmar innan servering.
    6. Garnera med t ex kokoschips och bär.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
  • Start
  • Recept
  • Saffransmuffins med kokos (mjölk- & glutenfria)

Våga leva sockerfritt