Peanut butter cups

Mer info

  • Ingredienser:

    200 g sockerfri mörk choklad
    0,5 dl jordnötssmör utan socker
    0,5 tsk-1 tsk xylitol (björksocker) eller 2-4 droppar flytande steviaextrakt
    1 tsk smör (eller kokosolja utan smak för laktosfritt)

    OBS! Det går också bra att endast använda jordnötssmör i mitten!

    Antal beror på storleken av formarna. Allt från ischoklad/knäck/pralin formar till muffinsformar går bra. Det blir ca 15 st om man använder "småbrödsformar" från ICA.

  • Instruktioner:

     

    1. Smält 100 g choklad i ett vattenbad.

    2. Täck bottnarna av formarna med ett lager choklad och ställ sedan in i frysen ca 10 min.

    3. Rör ihop jordnötssmöret, smöret och xylitolen (eller stevian). Låt stå i kylen för att bli lite hårdare.

    4. Ta ut formarna från frysen, rulla små bollar av jordnötssmeten eller använd teskedar och klicka i blandningen ovanpå chokladbottnarna. Ställ in i frysen ca 10 min.

    5. Smält resten av chokladen. Ta ut formarna från frysen och använd en sked för att platta till jordnötssmöret något. Fyll sedan formarna med den smälta chokladen så jordnötssmöret täcks.

    6. Ställ in i frysen eller kylen för att svalna.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt