Apelsin- & saffranskaka

Mer info

  • Ingredienser:

    2 st ekologiska apelsiner
    3 stora ägg
    1 dl xylitol (björksocker)
    4,75 dl mandelmjöl
    1/2 tsk havssalt
    2 tsk bakpulver
    2 paket saffran

  • Instruktioner:

    Tvätta apelsinerna noggrannt och koka dom hela (med skal) i vatten ca 1 timme tills de blir mjuka. Mixa de hela apelsinerna (med skal) i en mixer eller matberedare så det blir en slät kräm. Häll i resten av ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i en form (ca 23 cm diameter) och grädda mitt i ugnen i ca 45-50 min, 190 grader. Testa med en tandpetare så den inte är kladdig i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den från formen.

    Enjoy! :)

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt