Biskvier

Mer info

 • Ingredienser:

   

  Bottnar
  150 g mandelmjöl
  3 äggvitor
  2 msk xylitol
  Topping
  200 g sockerfri mörk choklad
  Smörkräm
  100 g rumstempererat smör
  ca 1 dl finmalen xylitol (mal själv i en mixer)
  1 krm vaniljextrakt
  1,5 tsk vispgrädde

 • Instruktioner:

   

  Bottnar
  Blanda mandelmjöl och sötning. Vispa äggvitorna hårt och blanda i dem försiktigt med mjölmixen. Klicka ut på en plåt och låt ligga och vila på plåten i 30 min. Grädda i 175 grader i 10-20 min (beroende på hur stora du gör dem - de ska bli gyllenbruna, och vara sega i mitten). Låt mandelbottnarna svalna innan du tar loss dem från papperet.

  Smörkräm
  Vispa smöret mjukt med elvips. Rör försiktigt ner sötning, vaniljextrakt & grädde. Rör till en tjock kräm. (tillsätt 2 msk kakao om du vill ha chokladkräm). Bred smörkrämen på biskvierna med en matsked. Ställ i frysen några minuter så krämen stelnar innan du doppar dem i den smälta chokladen.

  Topping
  Smält den sockerfria chokladen. Doppa biskvierna i chokladen och ställ sedan kallt. Vid behov, doppa biskvierna i den smälta chokladen en gång till när det hunnit stelna. Då blir det ett lite tjockare och jämnare lager choklad ovanpå biskvierna. Låt stelna igen innan servering. Biskvierna håller sig ca 4 dagar i kylskåp och 3 månader i frys.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt