Havreplättar

En härlig smakkombination av plättar och bananmuffins!

Mer info

  • Ingredienser:

    4 dl havregryn
    2 tsk bakpulver
    1 krm malen kardemumma
    1 krm kanel
    1/2 tsk salt
    3 bananer
    3 ägg
    3 msk olja
    1 msk xylitol (björksocker)
    1 dl mjölk (eller mjölkalternativ)

  • Instruktioner:

     

    1. Mixa havregryn med stavmixer eller en matberedare till ett mjöl.
    2. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma, kanel och salt.
    3. Mosa bananer och lägg i en skål. Blanda med ägg, olja, xylitol och mjölk.
    4. Tillsätt mjölblandningen. Rör snabbt ihop. Låt stå ca 10 minuter.
    5. Stek plättar av smeten.

    Servera med valfria frukter, bär, hemmagjord sylt utan socker och/eller grädde.
    Plättarna blir glutenfria om du använder ren havre och havremjölk.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt