Hälsosam banan- & chokladkaka

Mer info

  • Ingredienser:
    2 bananer
    2 ägg
    3/4 dl mandelmjöl
    1 msk kokosmjöl
    0,25-0,5 dl hackade hasselnötter eller/och valnötter
    2 msk riven kokos
    1 tsk bakpulver
    1 krm vaniljpulver
    1,5 tsk xylitol (björksocker)
    1,5 msk kakao
    0,5 dl kokosolja, med eller utan smak
    ev 1 msk kakaonibs och kokosflingor för garnering
  • Instruktioner:

     

    Vispa ägg, sötning och vanilj fluffigt. Mosa bananerna och blanda tillsammans med kokosoljan (kan behövas smältas innan). Blanda ihop mandel- och kokosmjöl, bakpulver och kakao i en annan skål och vänd ner i smeten tillsammans med den mosade bananen och eventuellt kokosnibs. Häll smeten i en smord liten form (12-18 cm) med löstagbar botten eller gör dubbel sats för en stor form (24 cm). Garnera med kokosflingor. Grädda ca 18-20 minuter, 175°C. Den ska inte vara helt klar i mitten för att bli extra saftig.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
Mer i denna kategori: « Havreplättar Ingefärsdressing »

Våga leva sockerfritt