Jordnötsrutor

Mer info

  • Ingredienser:

    2,5 dl jordnötssmör (utan tillsatt socker)
    2 dl xylitol (björksocker)
    3 dl vatten
    1 dl kokosflingor
    1/2 tsk vaniljextrakt
    1 liter cornflakes (utan tillsatt socker)
    150 g sockerfri mörk choklad
    1-2 dl jordnötter
    ca 50 g sockerfri mjölkchoklad

    Tips: Gör glutenfritt genom att använda glutenfria cornflakes (utan maltextrakt).

  • Instruktioner:

     

    Smörj en ugnsform eller plåt. Koka upp 2 dl xylitol och 3 dl vatten tills endast ca 2 dl återstår. Rör i jordnötssmöret, och sedan kokos, vaniljextrakt, och flingor. Blanda väl. Tryck ut massan i formen i ca 1 cm tjockt lager. Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad och bred sedan ut den över massan. Strö över jordnötterna och ställ in i kylen för att stelna. Smält chokladen och spritsa eller ringla den över kakan. Bryt sönder i bitar eller skär i rutor.

    Med inspiration från Systrarna Eisenman.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com
Mer i denna kategori: « Jordnötskakor Kaffeglass »

Våga leva sockerfritt