Lime curd, ca 3 dl

Mer info

  • Ingredienser:

    1 dl xylitol (björksocker)
    2 st stora ägg
    Saft och skal från 3 st ekologiska lime (ca 3/4 dl saft)
    50 g rumsvarmt smör i kuber

  • Instruktioner:
    Gör så här:
    1. Häll xylitol, ägg, limeskal och limesaft i en värmetålig skål och placera över ett vattenbad i kastrull med sjudande vatten.
    2. Vispa hela tiden med handvisp så curden inte stelnar för då blir det äggröra! Curden ska bli tjock som hollandaisesås.
    3. Ta av curden från värmen och rör i smöret. Rör tills det har smält. Häll upp i en burk med lock.
    Lime curd håller sig drygt 1 vecka i kylen. Med inspiration från Lomelinos tårtor av Linda Lomelinos.
Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt