Mint chocolate chip glass

Mer info

 • Ingredienser:

  3 dl grädde
  2 dl mjölk
  3 äggulor
  0,75 dl xylitol (björksocker)
  1 dl sockerfri mörk choklad

  20-25 droppar pepparmintessans
  några droppar grön karamellfärg (valfritt)

 • Instruktioner:


  1. Häll mjölk, xylitol (eller xylitol & stevia) och äggulor i en kastrull. Vispa med handvisp under uppvärmning i ca 5 min på medelvärme. Smeten ska tjockna något men får inte koka upp!

  2. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och låt smeten svalna. Rör om då och då under tiden så smeten inte klumpar sig.

  3. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i nedkylda glassmeten. Om du har ont om tid går det bra blanda ner grädden ovispad.

  4. Häll i ca 20-25 droppar pepparmintessans eller ca 5-6 droppar pepparmintolja. Droppa försiktigt i lite grön karamellfärg (valfritt) och rör om tills du fått den färg du vill ha på glassen.

  5. Häll smeten i din glassmaskin och följ instruktionerna för den glassmaskin du har. När glassen nästan är klar häller du i chocolate chips medan glassmaskinen är igång så de blandas ner i glassen.

  6. Lägg glassen i en skål eller bytta och servera antingen direkt eller förvara i frysen ett par timmar innan servering. Om glassen varit i frysen över natten är det bra att ta ut den ca 15 min innan servering så den mjuknar upp något.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt