Majonnäs med kokosolja & MCT

Mer info

  • Ingredienser:

    1 äggula
    1 msk äppelcidervinäger
    1,25 dl smaklös kokosolja
    0,5 dl MCT-olja

  • Instruktioner:

    Se till att använda ekologiskt ägg och rengör ägget med tvål/diskmedel och vatten innan du knäcker det då det är på utsidan av äggskalet som eventuella bakterier kan finnas.

    Knäck ägget och separera äggulan från äggvitan. Häll i äggulan och äppelcidervinägern i en stavmixerbehållare eller annan typ av mixer.

    Värm upp kokosoljan tills den precis smält. Sätt på stavmixern och häll långsamt i kokosoljan medan mixern är på. Du kommer märka att det börjar tjockna och bli majonnäs medan du mixar. Häll sedan i MCT-oljan på samma sätt, långsamt samtidigt som du mixar.

    Nu kan du njuta av en riktigt god majonnäs med hälsosamt fett.

    Smaksätt majonnäsen enligt eget önskemål, t ex vitlök, salt, peppar, senap, paprikapulver, osv.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt